๐—œ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜†๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ผ๐˜€๐˜†๐—ฎ๐—น ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐˜†๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ฏ๐›Š ๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ป๐—ฒ ๐—ผ๐—น๐˜‚๐—ฟ?

Hayatฤฑmฤฑzdan gรผzel anlarฤฑn fotoฤŸrafฤฑnฤฑ, videosunu paylaลŸtฤฑฤŸฤฑmฤฑz bazen de gรถrรผลŸlerimizi belirttiฤŸimiz sosyal medya platformlarฤฑ zaman zaman รงalฤฑnma tehlikesiyle karลŸฤฑ karลŸฤฑya kalabiliyor. Bu gibi durumlarda รงalan kiลŸiler suรง iลŸlemiลŸ oluyor. 

ฤฐnternet ortamฤฑnda baลŸkasฤฑna ait hesabฤฑ ve iรงeriฤŸi ele geรงirmek, deฤŸiลŸtirmek, kopyalamak BiliลŸim suรงlarฤฑna yonelik Tรผrkiye'de ilk yasal metin, 765 sayฤฑlฤฑ Tรผrk Ceza Kanununa 1991 yฤฑlฤฑnda eklenen “…bilgileri otomatik iลŸleme tabi tutan sistem…” ibaresidir. Bundan sonra ortaya รงฤฑkan ihtiyaรงlar neticesince bir รงok kanuna biliลŸim ile ilgili hรผkรผmler eklenmiลŸtir. 
Tรผrk Ceza Kanununun 243. maddesi, “(1) Bir biliลŸim sisteminin bรผtรผnรผne veya bir kฤฑsmฤฑna, hukuka aykฤฑrฤฑ olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yฤฑla kadar hapis veya adli para cezasฤฑ verilir.
๐——๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐˜†๐—น๐›Š ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ด๐—ถ๐˜†๐—ฒ ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ด๐›Š๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฏ๐˜‚๐—น๐˜‚๐—ป๐—ฎ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐—บ๐—ถ ๐—•๐—ง๐—ž ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ฒ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ถ ๐˜‡๐—ถ๐˜†๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ถ๐˜‡.
https://internet.btk.gov.tr/turkiye-de-bilisim-hukuku

Yorum Gรถnder

Yorumunuzda argo, kรผfรผr olmamasฤฑna dikkat ediniz

Daha yeni Daha eski