𝘼π™₯π™₯π™‘π™š 𝙠π™ͺπ™‘π™‘π™–π™£πœΎπ™˜πœΎπ™‘π™–π™§πœΎ π˜Ώπ™žπ™ π™ π™–π™©!

Apple kullanΔ±cΔ±larΔ± dikkat: iPhone’unuz dinleniyor olabilir!

Akıllı telefon sektâründeki değişim tüm hızıyla sürüyor. Tabii bu değişimde adeta her geçen gün yeni bir sürümü çıkan mobil işletim sistemlerinin payı büyük. Bu sayede kullanıcılar, yeni âzellikleri deneyimleme imkanına sahip oluyor.

Ancak bazı durumlarda kullanıma sunulan bir âzellik, amacının dışına çıkarak kullanıcı gizliliğini ihlal edebiliyor. Kısa süre ânce bunun yeni bir ârneği ortaya çıktı. Apple işletim sistemlerinin bünyesinde bulunan yerleşik bir âzellik, iPhone modellerini dinlemeye açık hale getirdi.

Canlı Dinleme âzelliği amacının dışına çıkabilir

iOS ve iPadOS gibi sistemlerde çoğu Apple kullanıcısının farkında bile olmadığı Canlı Dinleme adında bir âzellik mevcut. Bu âzelliğin amacı ise, dinleme güçlüğü çeken kişilerin AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro veya Beats Fit Pro kulaklıkları aracılığıyla bağlı bulunan iPhone, iPad veya iPod touch modellerinin yakınında yapılan konuşmaları dinleyebilmesi.

Yani sΓΆz konusu işlev,  insanlarΔ±n gΓΌrΓΌltΓΌlΓΌ bir ortamda konuşmalarΔ± duymasΔ± ve işitme gΓΌΓ§lüğü Γ§eken kişilere yardΔ±mcΔ± olmasΔ± iΓ§in tasarlanmıştΔ±. HalihazΔ±rda bu ΓΆzellikten haberdar olan gΓΌvenlik araştΔ±rmacΔ±larΔ± ve Apple kullanΔ±cΔ±larΔ±, daha ΓΆnce de bunun ilerleyen dΓΆnemlerde amacΔ±ndan sapabileceğini defalarca dile getirmişti.

Ancak kΔ±sa sΓΌre ΓΆnce TikTok platformunda paylaşılan bir video sonrasΔ± CanlΔ± Dinleme ΓΆzelliği yeniden tartışılmaya başlandΔ±. Γ–rneğin bir odada bulunan iPhone 13, bağlΔ± bulunmasΔ± halinde diğer odada bulunan AirPods’a yapΔ±lan konuşmalarΔ± anbean ileten bir mikrofon gΓΆrevi ΓΌstlenebiliyor. Burada sadece ΓΆzelliğin aktif olmasΔ± ve kulaklığın bağlΔ± olmasΔ± yeterli.

Son olarak Apple’dan konu ile ilgili herhangi bir hamle gelecek mi şu an iΓ§in bilinmiyor. Ancak iddialar, şirketin işlev ΓΌzerinde bazΔ± değişikliklere gidebileceği  yΓΆnΓΌnde.

1 Yorumlar

Yorumunuzda argo, kΓΌfΓΌr olmamasΔ±na dikkat ediniz

  1. Neyse ki apple kullanacak kadar zengin değilim sjsjsjdjjs

    YanΔ±tlaSil
Daha yeni Daha eski