Instagram'da bu mesajlar geliyorsa dikkat!

Instagramda bu mesajlar geliyorsa dikkat edin! Instagram çalma yöntemleri neler?

Bilgisayar korsanlarının kullandığı Instagram hesap çalma yöntemleri ile hesaplar ele geçiriliyor. Telif hakkı mesajları, arkadaşlarınızın Instagramını ele geçirerek sizinle iletişime geçmeye çalışma gibi yöntemler çok sık kullanılıyor. Peki diğer yöntemler neler? Hesabınız çalınırsa ne yapmanız gerekir? İşte cevapları...

4. Dosya İndirme Sitelerine Linkleme
Bilgisayar korsanları tarafından yaygın bir şekilde kullanılan bir yöntem daha mevcut. Hackerlar kullanıcıların hesaplarını ele geçirmek için dosya indirme sitelerine linkleme yöntemini kullanıyor. Bu yöntemde kullanıcılar kandırılıyor ve kötü amaçlı yazılım indirmesi sağlanıyor.

Kullanıcılar, bilgisayar korsanları tarafından oluşturulan bağlantıya tıklaması sonucu kötü amaçlı yazılımı cihazlarına indiriyor. Akıllı telefon ya da tablete bulaşan zararlı yazılımlar, kişinin bilgilerini bilgisayar korsanlarına gönderiyor. Böylelikle hesap ele geçiriliyor.

5. Arkadaş Hesabını Çalıp İletişime Geçme
Kötü niyetli kişiler tarafından sık sık kullanılan bir diğer yöntem ise arkadaş hesabını çalıp iletişime geçmedir. Bu yöntemde kurbanın arkadaşının hesabı çalınır. Bilgisayar korsanları, çaldıkları hesap üzerinden kurban ile iletişime geçer.

Instagram kullanıcıları gün içerisinde arkadaşları tarafından paylaşılan bağlantılara hiçbir kuşku duymadan direkt olarak tıklar. Bu yüzden kullanıcıların arkadaşlarından gelen mesajlar konusunda da son derece dikkatli olması gerekiyor.

6. Bir Kişinin Hesabıyla Aynı Kullanıcı Adını Alıp Sonuna Farklı Harf Ekleme
Görüntü tabanlı sosyal medya platformunda hesap çalma yöntemleri arasında oldukça tehlikeli bir yol daha var. Bilgisayar korsanları, bir kişinin hesabı ile aynı kullanıcı adını alıp sonuna farklı bir harf ekliyor.

Diğer kişiler ise dikkat etmediği zaman hesabın o kişiye ait olduğunu düşünüyor. Bu yüzden o kişiden gelen bağlantılara tıklayabiliyor.

7. Şikayetvar.com gibi sahte siteler göndermek
Bilgisayar korsanları bu tür sitelerin kopyalarını birebir tasarlayarak sizi kullanıcı adı ve şifresini istediği bir siteye yönlendiriyor. Bu siteye bilgilerinizi girmeniz halinde Instagram hesabınız elinizden alınıyor. Yöntem olarak ise sizin kullanıcı adınız varmış gibi görüntü atıyor. Hakkınızda şikayet olduğunu, sizi bir şekilde bulduğunu ve attığı siteden kontrol etmenizi istiyor. Linke tıkladığınız zaman sizi bir kullanıcı adı ve şifre girmeniz gereken yere yönlendiriyor. Bu tür siteler sizden Instagram şifresi istemez. Bu tür linklere tıklamayın ve hesabınızı güvene alın.
Instagram Hesabı Çalındığında Neler Yapılmalı?
İlk olarak suç duyurusunda bulunun.
Çalınan hesabı şikâyet edin.
Hesabın çalındığını Instagram’a bildirin.

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız bu adımları atmanızda büyük fayda var. Eğer sosyal medya hesabınız çalındıysa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra hesabı şikâyet ederek kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Hesabınızın çalındığını Instagram’a bildirin.

 

Yorum Gönder

Yorumunuzda argo, küfür olmamasına dikkat ediniz

Daha yeni Daha eski